Voordat ik mijn bedrijf startte ging ik bij mijzelf te rade. Wat bied ik? Waar ligt mijn kracht? Waar blijft ook mijn eigen hart voor kloppen?

Ik ben een denker. Het oplossen van marketingvraagstukken houdt mij oneindig bezig. Om in dat brede veld voor jezelf een positionering te kiezen is nog niet zo eenvoudig. Als je product ‘advies’ is, zonder tastbare kenmerken, moet je op een andere manier je onderscheidend vermogen onder de aandacht brengen.

Hiervoor begin je bij je missie; wat wil ik oplossen voor mijn afnemers. Hierbij kan het helpen om een paradox neer te zetten. Een tegenstelling, die past bij jouw product of dienst.
Bij Apple is dat bijvoorbeeld: technology versus human touch.
Als je weet wat je moet oplossen, kom je tot je aanbod. Als je dat doet vanuit je passie, heb je al snel je missie te pakken.

Mijn denkproces leidde tot het volgende:
– waar mijn hart ligt: oneindige interesse en behoefte aan vakinhoudelijke kennis. Ik vind het heerlijk om aan de hand van modellen en theorie me telkens opnieuw in een marketingcase te verdiepen. Ik constateer dat mijn klanten (ondernemers en marketeers) zich in de actuele dynamiek steeds minder met verdieping bezighouden.
– mijn kracht: door mijn karakter maak ik vrij gemakkelijk keuzes. Niet dat ik nooit twijfel, maar ook dan weet ik te kiezen tussen buikgevoel of methode.
Zo ontstond voor mij de paradox tussen theorie aan de ene kant en snelheid aan de andere kant. Mijn oplossing ligt daar omdat ik mijn brede theoretische achtergrond op maat weet om te zetten in een passende conclusie.

Zo ontstond Kies! Marketing advies. Kortstondige keuzehulp in marketing.

Hoe goed is jouw merkmissie? Welke paradox los jij op met je product of organisatie?

Kortstondige keuzehulp in marketing.